To montenero συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα,ψητά,πιάτα με κόκκινες σάλτσες και κίτρινα τυριά.Σερβίρεται στους 14-16 C και μπορεί να ωριμάσει για 3-5 χρόνια.
Βαθυκόκκινο, ελκυστικό χρώμα, με πλούσιο αρωματικό μπουκέτο όπου ισορροπούν τα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως δαμάσκηνου, με τα γλυκά της παλαίωσης, όπως βανίλια και κακάο. Είναι πλούσιο, με πολύ καλή δομή, ισορροπία και βελούδινη επίγευση.
Βαθύ κόκκινο,ρουμπινί χρώμα.Αρώματα κόκκινων φρούτων,βύσσινου,βανίλιας και μπαχαρικών.Δροσερή γεύση με ελαφριά οξύτητα,λεπτή αλλά με στέρεα δομή και φρουτώδες τελείωμα.Σερβίρεται δροσερό σε 7-9 C. Συνοδεύει πικάντικα πιάτα κρεατικών,επιδόρπια,γλυκά και όλα τα φρούτα.Σκέτο είναι τέλειο απεριτίφ στους 7 C.
Βαθύ ρουμπινί χρώμα,έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων,βελούδινη επίγευση με φιλικές ταννίνες.Σερβίρεται στους 16-18 C.Συνοδεύται με κρέατα ψητά και σχάρας,πιάτα με κόκκινη σάλτσα,πικάντικα τυριά,εκλεκτό κυνήγι