Χαρακτηριστικό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα που το αποκτά από το «λιάσιμο» των σταφυλιών και την πολύχρονη παραμονή στο βαρέλι. Έντονο, πολύπλοκο άρωμα με κυρίαρχο το χαρακτήρα της παλαίωσης. Μας φέρνει στο μυαλό μέλι, fruits glaces, σταφίδες και μπαχαρικά. Με πλούσια γεύση και εξαιρετική ισορροπία, λόγω της οξύτητας του Ασύρτικου. Ιδιαίτερα μακριά αρωματική επίγευση.
Σερβίρεται ως απεριτίφ, άξιος συνοδός με πιάτα φρούτων, τάρτες, παγωτά, γλυκά αλλά και γλυκά ορεκτικά, όπως σύκα ξερά με σάλτσα vinsanto, αυγοκαλάμαρα, foi gras, μπακλαβά, creme brulee. Δυνατά τυριά όπως ροκφόρ και cheddar. Σερβίρεται στους 6 - 8 °C.